Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul-Çağlayan Adliyesi’ndeki bir mahkeme salonu, bir memurda koronavirüse rastlanması üzerine kapatıldı: “Karar alınıncaya kadar virüse maruz kaldık”

İstanbul’daki Çağlayan Adliyesi’nde bir memurda koronavirüs tespit edildi ve memurun çalıştığı mahkeme salonu kapatıldı. Koronavirüs testi pozitif çıkan memurun hiçbir belirti göstermediği öğrenilirken Avukat Selin Nakıpoğlu, salona girip çıkan herkesin karar alınıncaya kadar virüse maruz kaldığını söyledi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında üç ay boyunca nöbet sistemi ile çalışan adliyeler iki gün önce açılmış ve adliye önlerinde uzun kuyruklar oluşmuştu. Bugün de Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda bir memurda koronavirüs tespit edildi ve mahkeme salonu kapatıldı.

Mahkeme salonunun kapısına “Mahkememiz karantina altına alınmıştır. Duruşmalar yapılmayacaktır” yazısı asılırken İstanbul 6. Tüketici Mahkemesi’nde görevli memurun semptomları göstermemesine rağmen koronavirüs testinin pozitif çıktığı öğrenildi. Mahkeme salonu kapatılırken bir taraftan da iki hâkim ve mahkeme personeli karantinaya alındı.

Avukat Selin Nakıpoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden duruma tepki gösterirken avukatların da karar alınıncaya kadar virüse maruz kaldıklarını belirtti: “Duruşmadan çıkıyorsunuz, az evvel dakikalarca içinde olduğunuz salon için karantina kararı alınıyor. Bugün İstanbul 6. Tüketici Mahkemesi’ndeki herkes karar alınıncaya kadar virüse maruz kaldı. Ne diyorsunuz bu konuda @abdulhamitgul?” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.