Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 796. haftada, 1993’te Silopi’de gözaltında kaybedilenler için adalet istedi

Cumartesi Anneleri, Galatasaray Meydanı’nın yasaklanmasının 97. haftasında, koronavirüs salgını nedeniyle sosyal medya hesabından canlı yayınla açıklama yaptı. 796. haftanın açıklamasının moderatörlüğünü İHD Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon üyesi Sebla Arıcan üstlendi. Ferhat Tepe’nin kardeşi Ayşe Tepe’nin okuduğu açıklamada 1993 yılında Silopi’de gözaltında kaybedilen Şemdin Cülaz, Mehmet Salih Demirhan, Halit Özdemir, İbrahim Akıl, Hamdo Şimşek ve Hikmet Şimşek için adalet istendi. 

Ayşe Tepe, yargı süreciyle ilgili olarak şunları söyledi: “AİHM’in 14 Nisan 2014 tarihinde altı köylünün yaşam hakkının esas ve usul bakımından ihlal edildiğine dair oybirliği ile mahkûmiyet kararı verdiği bu dava da iç hukukta cezasızlıkla sonuçlanma tehlikesi altında. 796. haftamızda Yargıtay aşamasında olan Görümlü Davası’nda Yargıtay’ı; yargılama faaliyetinin, hukuk devleti gereklerine uygun biçimde gerçekleşmesini sağlama görevini yerine getirmeye, suçları sabit sanıkların cezalandırılması yönünde karar vermeye çağırıyoruz. Şemdin Cülaz, Mehmet Salih Demirhan, Halit Özdemir, İbrahim Akıl, Hamdo ve Hikmet Şimşek için, tüm kayıplarımız için adalet istemekten vazgeçmeyeceğiz.”

“Sağsa bileyim, değilse ölülerimizi alalım”

Mehmet Salih Demirhan’ın oğlu Yusuf Demirhan babasının gözaltında kaybedilmesiyle ilgili, “Sağsa, tamam bileyim sağdır. Ölmüşse de nereye attıysanız söyleyin gidip cesetlerimizi, ölülerimizi alalım. Yeter ki bir mezarımız olsun” dedi.

Şemdin Cülaz’ın eşi Mevlüde Cülaz, “Tek dileğimiz kayıplarımızın bulunmasıdır. Dört yıl geçtikten sonra Tahir Elçi’nin yanına gittik. Avukatımız oldu, davamıza bakmaya başladı. Davamız devam etti ama hiçbir sonuca ulaşamadık. Bir sonuç çıkmadı. Tahir Elçi’yi de katlettiler” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.