Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Salgın döneminde çocukların evde gelişimi – Doç. Dr. Tuna Çak ile söyleşi: “Sorun çözme becerilerinin anne-baba rehberliğinde geliştirilmesi gerek”

Hacettepe Üniversitesi Çocuk Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuna Çak, salgın döneminde 3-6 yaş arası çocukların evde gelişiminde nelere dikkat edilmesi gerektiğini Okan Yücel’e anlattı.

Doç. Dr. Tuna Çak, salgın döneminde çocukların eskisi kadar sık dışarı çıkamadığını ve arkadaşlarıyla oynayamadığını vurgulayarak anne babaların mümkün olduğunca oyun oynayarak çocuklarının sosyal gelişimine katkıda bulunması gerektiğini söyledi.

Tuna Çak, zamansal açıdan evin düzeninin net bir şekilde sağlanması ve çocukların ekran ile olan ilişkilerinin kesin ve katı sürelerle sınırlandırılması gerektiğini belirterek, “Çocukların sorun çözme becerilerinin anne-baba rehberliğinde geliştirilmesi gerekiyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.