Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadıköy Belediyesi önünde kıdem tazminatı eylemi: “Kıdem tazminatının kaldırılması, emeklerimizin çöpe gitmesidir”

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube üyeleri, kıdem tazminatının fona dönüştürülmesi planına karşı Kadıköy Belediyesi önünde açıklama yaptı.

Açıklamayı Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Arıkan okudu. “Sermaye ve iktidarın işçi sınıfının sinir uçları ile oynadığını” söyleyen Arıkan, “Kıdem tazminatını ortadan kaldırmaya, daraltmaya, budamaya, işçi sınıfının belirli kesimlerini bu haktan mahrum etmeye yönelik her girişim, direnişle karşılanacaktır. Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir. İşçi sınıfı kıdem tazminatına o ya da bu biçimde dokunulmasına izin vermeyecektir” dedi.

“Eylemlerimiz artarak devam edecek”

Arıkan, açıklamanın ardından Medyascope’a şöyle konuştu: “Daha yeni başlıyoruz. İşçi sınıfının sabrı sınanıyor. Biz sabırlıyız ama sabrın bittiği yerde sabır taşı çatlar. İşçi sınıfı olarak nasıl bir tepki göstermek gerekiyorsa bunu gösteririz.  Eylemlerimiz artarak devam edecek.”

Medyascope’a konuşan Kadıköy Belediyesi çalışanı Hasret Atlıbaşı, “Kıdem tazminatı, bizim gelecek için umudumuzdur. Emekli olunca alacağımız kıdem tazminatı evladımıza ya da kendimize gelecek sağlama umududur. Kıdem tazminatının kaldırılması, emeklerimizin çöpe gitmesidir” dedi.

Kadıköy Belediyesi’nde spor antrenörü olarak çalışan Özge Çakmak da “Geleceğimizin ne olacağı belirsiz. Fona devredilecek deniyor. Bir sürü belirsizlik ile karşı karşıyayız” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.