Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ayşe Tuba Arslan’ın katili indirimsiz ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı

Eskişehir’de boşandığı erkek tarafından sokak ortasında satırlı saldırıya uğrayan ve katledilen Ayşe Tuba Arslan’ın (45) davasında bugün karar verildi. Arslan’ı katleden Yalçın Özalpay (52) indirimsiz ömür boyu hapis cezası aldı.

Eskişehir’de yaşayan Arslan, 11 Ekim 2019 tarihinde boşandığı erkek tarafından sokak ortasında satırlı saldırıya uğramış ve 44 gün boyunca yoğun bakımda kalmış, sonrasında hayatını kaybetmişti. Arslan’ın katili Özalpay, tutuklu yargılandığı davada ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti Özalpay hakkında haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulamadı.

 23 kez suç duyurusunda bulunmuştu

Ayşe Tuba Arslan, 24 yıllık evliliği boyunca gördüğü şiddetten dolayı 23 kez suç duyurusunda bulundu, fakat yeterli önlem alınmadı. Bir anaokulunda aşçı yardımcısı olarak çalışan Arslan, iş çıkışında evine giderken saldırıya uğramıştı.

Arslan’ın davası Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.