Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çevrimiçi sınav mağduriyeti büyüyor: YTÜ’de hazırlık sınavı esnasında sistem çöktü, öğrenciler sınavdan atıldı

Koronavirüs salgını yüzünden Yükseköğretim Kurulu’nun kararıyla eğitime çevrimiçi devam eden üniversiteler, final sınavlarını da çevrimiçi sistemler üzerinden yapıyor. Bu sistemlerde çıkan sorunlar, üniversitelileri mağdur ediyor. Bugün Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) hazırlık öğrencileri için yapılan dönem sonu sınavı sırasında sistem, “Yeterli sayı aşıldı” uyarısı vererek öğrencileri sistemden attı.

“Daha önce iki deneme sınavında da sistem çöktü”

Medyascope’tan Hazar Dost’a konuşan YTÜ öğrencileri, daha önce iki kere deneme sınavı yapıldığını ve ikisinde de sistemin çöktüğünü söyledi. YTÜ yönetimi tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

“Sayfayı yenilemeye devam edin”

Öğrenciler sistem çöktükten sonra fakülte dekanlığına ve rektörlüğe durumu bildirince “Sayfayı yenilemeye devam edin” yanıtını aldı. Eğer öğrenciler sınava giremezse, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) olduğu gibi telafi sınavlarının yapılması bekleniyor.

Çevrimiçi sınavlar köklü üniversitelerde mağduriyet yarattı

Üniversitelerin eğitim ve sınavların çevrimiçi ortamdan yapılacağını açıklamasının ardından çoğu öğrenci, sistemin yetersiz olduğu ve sorun çıkacağı konusunda endişeliydi. Şu ana kadar final haftasında sistem çökmesi ve sınavdan atma yaşanan üniversiteler arasında YTÜ, İTÜ, Ankara, Hacettepe ve Koceli üniversiteleri bulunuyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.