Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bu dünyadan Adalet Ağaoğlu geçti – Müge İplikçi ve Gönül Kıvılcım anlatıyor: “Bize edebiyatın ölümsüzlüğüne inanmayı öğretti”

Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden yazar Adalet Ağaoğlu, Ankara’da yoğun bakımda bulunduğu hastanede hayatını kaybetmişti. Yazarlar Müge İplikçi ve Gönül Kıvılcım ile Adalet Ağaoğlu’nu ve yazdıklarını konuştuk. 

Müge İplikçi, henüz 16 yaşındayken Adalet Ağaoğlu’nun Bir Düğün Gecesi kitabı ile tanışmış ve yazar olmaya Bir Düğün Gecesi’ni okuduktan sonra karar vermiş. İplikçi, 30’lu yaşlarında Ankara’da Adalet Ağaoğlu ile tanıştığını anlatıyor. 

Gönül Kıvılcım ise gençlik zamanlarında Adalet Ağaoğlu’ndan hayli etkilendiğini anlatıyor. Edebiyatın erkek merkezli olduğunu söyleyen Kıvılcım, Adalet Ağaoğlu’nun hem kadın hem de erkek okuru kucakladığını ekliyor. Kıvılcım, Ağaoğlu’nun Ölmeye Yatmak romanında toplum ve aile arasında sıkışmış kadını anlattığını ve dilinin sade olduğunu söylüyor. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.