Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dicle Üniversitesi Rektörlüğü, Kürt Dili ve Edebiyatı bölümünde Kürtçe tezin yasaklandığı haberleri üzerine açıklama yaptı: “Bölümün öğrenim dili açıldığı günden beri Türkçe”

Dicle Üniversitesi Rektörlüğü, Kürt Dili ve Edebiyatı bölümünde Kürtçe tez yazımının yasaklandığı yönündeki haberler üzerine internet sitesinden bir açıklama yayımladı.

“Bölümün öğrenim dili açıldığı günden bu yana Türkçe, yeni bir düzenleme olmadı”

Rektörlük tarafından yapılan açıklamada, “Kürt Dili ve Edebiyatı bölümümüz faaliyete geçtiği günden bu yana bu programlarda herhangi bir statü değişikliği, öğretim dili değişikliği yapılmamıştır. Ayrıca bugünlerde bu programlara ilişkin herhangi bir açıklama veya güncelleme de yapılmamıştır” denildi. 

Açıklamada ayrıca, yapılan haberlerin kötü niyetli ve kasıtlı olduğuna değinen Dicle Üniversitesi Rektörlüğü, “Bu tür paylaşımların yanlış, yanıltıcı ve yönlendirme maksatlı olduğu değerlendirilmektedir. Üniversitemiz, kurumsal itibarını yıpratmaya yönelik yanlış ve yanıltıcı beyanlara karşı hukuki haklarını saklı tutmaktadır” dedi.

KHK’lı akademisyen ve şair Selim Temo, Dicle Üniversitesi’nin yüksek lisans ve doktora tezlerini Türkçe yazma zorunluluğu getirdiğini, Kürtçe olan derslerin Yükseköğretim Kurulu kararı gerekçe gösterilerek resmiyette Türkçe gözüktüğünü iddia etmişti:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler