Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

En kapsamlı salgın denetimi 81 ilde yapıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valisine gönderilen denetim genelgesi gereğince koronavirüs salgını önlemleri denetimlerinin en kapsamlısı bugün yapıldı. 81 ilin valisinin başında bulunduğu denetimlere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı. 

İstanbul’da denetimlere 4 bin 376 personel katıldı

İstanbul‘da toplam 303 tim ve 4 bin 376 personelle yapılan denetimlerde ekipler vatandaşların güvenli seyahat edebilmeleri ve koronavirüs önlemlerine ilişkin genelgelerde belirtilen hususlar ile İstanbul İl Hıfzıssıhha Kurulu’nca alınan kararlar gereği, sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımı zorunluluğuna uyulup uyulmadığını denetledi.

Kadıköy’de yapılan denetimde, ilçe emniyet müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, minibüs, taksi ve otobüs şoförlerine İl Hıfzısıhha Kurulu’nun kararlarını hatırlatarak kurallara uyulmasına dair uyarılarda bulundu. 

İstanbul’un en kalabalık nüfusuna sahip ilçesi Esenyurt’ta ise trafik ekipleri, minibüs ve otobüslerdeki kalabalığı denetledi. Kurallara uymayan araçlara cezai işlem uygulayan polis ekipleri, sosyal mesafe ve maske uyarıları yaptı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise denetimler kapsamında Mısır Çarşısı’ndaydı. Esnafla sohbet de eden Yerlikaya, sosyal medyadan paylaştığı mesajında, sosyal mesafe ve maske uyarısında bulundu. 

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1291364593701466113?s=20

Ankara’da denetimlere Süleyman Soylu da katıldı

Ankara’da, 78 ekipten oluşan 3 bin 277 personelle yapılan denetimler, 7 bin 429 denetim noktasında gerçekleştirildi. 

Ankara Valisi Vasip Şahin, Twitter hesabından denetimlerin öneminden bahsederken “Koronavirüsle mücadelede verilen en ufak taviz, maalesef bu salgının daha da güçlenerek büyümesini sağlıyor” dedi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Ankara’daki denetimlere katıldı. Mamak’taki Akdere Pazarı’na giden Soylu, “Tüm vatandaşlarımızdan özellikle rica ediyoruz: Maske, mesafe, temizlik kurallarına hayatın her alanında uyalım” diye konuştu. 

İzmir’de denetimler Vali Yavuz Selim Köşger’in eşliğinde yapıldı

İzmir’de pazaryeri, toplu taşıma araçları, marketler ve mağazalarda yapılan denetimlere İzmir Valisi Yavuz Selim Koşger de katıldı. Vali Köşger, işletmeleri denetledikten sonra İzmirliler’e maske ve sosyal mesafe uyarısı yaptı.

Plajlarda kurallara uyulmaması konusunda da konuşan Vali Köşger, “Çeşme’de bu konuyla ilgili uygulama yapılan mekanlar oldu. Kurallara uyalım, maskemizi takalım, sosyal mesafeyi ayarlayıp hayatımıza devam edelim” dedi. 

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu: “Bayram dolayısıyla bir kıpırtı var ama kontrol edilebilir noktada”

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun katılımıyla yapılan denetimler kapsamında kent merkezinde toplu taşıma araçları, marketler ve esnaf denetlendi. Denetim sonrasında açıklama yapan Vali Karaloğlu, “İnşallah hep birlikte bu hastalığı yeneceğiz. Bayram dolayısıyla bir kıpırtı var ama kontrol edilebilir noktada. Her şey sağlık teşkilatımızın kontrolünde şu anda” diye konuştu.  

Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem de denetimlere katıldı. Erdem, vatandaşları maske, sosyal mesafe ve temizlik konusunda uyarırken düğünlere dair, “Vatandaşların, bilinçlenmesi ve virüsün hızlı bir şekilde atlatılabilmesi için çevrelerine kuralları hatırlatmaları gerekiyor” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler