Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Salgın denetimlerine bugün de devam edildi – İzmir Valisi uyardı: “Bir ay öncesine göre daha kötü durumdayız”

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklerine gönderilen, koronavirüs salgını önlemlerinin denetlenmesi yönündeki genelge sonrası, en kapsamlı denetimlerden ikincisi bugün yapıldı. İllerde vali, emniyet müdürü ve kolluk kuvvetlerinin katıldığı denetimler, pazar, kafe, market ve toplu taşıma araçlarında yoğunlaştı. 

İzmir Valisi Köşger: “1 ay öncesine göre daha kötü durumdayız”

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, koronavirüs tedbirlerine uyulması için yapılan denetime katıldı. Köşger’e denetimde, Konak Belediye Başkanı Abdul Batur ve İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop eşlik etti. İzmir’in Konak ilçesinde yapılan denetimlerin ardından konuşan Köşger, “Vaka sayıları maalesef hem ülkemizde hem de dünyada artma trendine girdi. İzmir’de de artış trendi olduğunu görüyoruz” dedi. Köşger, “İzmir için durum çok vahim olmamakla birlikte 1 ay öncesine göre daha kötü durumdayız” diye konuştu.

Ankara’da denetimlere vali Vasip Şahin de katıldı

Ankara’nın tamamında yapılan denetimlerin merkezinde Kızılay vardı. Kolluk kuvvetlerinin katılımıyla yapılan denetimlerde, toplu taşıma araçlarında sosyal mesafe ve maske kuralına uymayanlara ceza kesildi. Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “4 Ağustos – 9 Ağustos tarihleri arasında ilimizde yaptığımız denetimlerde, maske takma zorunluluğunu ihlal eden 1147 kişiye toplam 1 milyon 32 bin 300 lira idari para cezası uygulandı” denildi.

“Sağlık için, hepimiz için” sloganıyla yapılan, vali Vasip Şahin’in de katıldığı denetimlerde, esnafa maske, hijyen ve sosyal mesafe uyarılarında bulunuldu. 

İstanbul’da havalimanından ilçelere kadar denetimler yapıldı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın koordinasyonunda 39 ilçenin kaymakamının katıldığı denetimler toplu taşıma ve kafelerde yoğunlaştı. 

Bakırköy’de toplu taşıma araçlarınını denetleyen polisler, taşınması gereken yolcu sayısına dair uyarılarda bulundu, aşan minibüslere ceza kesti. 

Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’in de katıldığı denetimler semt pazarında yapıldı. Pazara gelen insanlara ve esnafa maske ve sosyal mesafe uyarısı yapıldı.

İstanbul Havalimanı’nda 22 personelle denetim yapıldı

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda, iç hat ve dış hat terminallerini kapsayacak şekilde üç ayrı noktada toplam 22 personel ile yapılan denetimde, havalimanında faaliyet gösteren işletmeler denetlendi.

Görevliler yolculara sosyal mesafe kurallarına uymaları ve maske takmaları konusunda uyarılarda bulunurken, işletmelere de temizlik ve hijyen kuralları hatırlatıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler