Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs salgını etkisini artırıyor – Sultanahmet Meydanı’ndan izlenimler: “Martta vaka sayısı 1000 olduğunda daha sıkı tedbir alınıyordu”

Haber: Yağmur Beril Varol – Hazar Dost

Türkiye’de vaka sayıları yeniden binin üzerine çıktı. Bunun üzerine hükümet koronavirüse karşı önlemleri artırmaya başladı. Yüz yüze eğitimin başlangıç tarihinin ertelenmesi ve 65 yaş üstü vatandaşlara getirilen kısıtlamalar, salgının ciddiyetini koruduğunu hissettiriyor.

İçişleri Bakanlığı bugün (18 Ağustos), 81 ilin valiliğine gönderdiği genelge ile kapsamlı denetimlerin üçüncüsünün yarın (19 Ağustos) yapılacağını duyurdu. İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre, dokuz günde tüm birimlerin katıldığı, üç denetim yapılacak.

Medyascope’tan Yağmur Beril Varol ve Hazar Dost, denetimlerin ve tedbirlerin artmasının İstanbul’da yaşayanlara nasıl yansıdığını görmek için bugün Sultanahmet Meydanı’ndaydı.

Sultanahmet Meydanı’nda maskeli insan görmek zor

Polisin tüm girişleri kontrol ettiği Sultanahmet Meydanı’nda, maske takan insan görmek zor. Röportaj yapmak istediğimiz insanların çoğu kamera açılınca maske taktı. Alınan tedbirleri yerinde bulanlar, “Maske kuralına uyulmuyor” diyor.

Ayasofya önünde ve içinde sosyal mesafeye uyulmuyor

Ayasofya’nın önünde, ziyaret için sıra bekleyenler sosyal mesafe kuralına uymuyor. Sadece caminin içinde, namaz kılınan bölümde sosyal mesafe kuralına uyuluyor.

65 yaş ve üstüne tedbir getirilmesi olumlu karşılanıyor

Konuştuğumuz esnaf ve vatandaşlar, 20 ilde 65 yaş ve üstü vatandaşlar için alınan tedbirleri yerinde buluyor. Yaşlıların salgından korunması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, “Vaka sayıları önceden 1200 olduğunda daha sıkı tedbirler alınıyordu” diyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler