Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs belediye başkanlarını da vuruyor: En az 15 belediye başkanı koronavirüse yakalandı, biri hayatını kaybetti

Koronavirüs salgınında vaka sayısında yaşanan artışlarla beraber hastalığa yakalanan veya koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden belediye başkanlarının sayısı da dikkat çekiyor.

19 Ağustos itibarıyla en az 10 belediye başkanının koronavirüs tedavisi sürüyor. En az dört belediye başkanı tedavisini tamamlayarak iyileşti. En az bir belediye başkanı koronavirüs tedavisi görmesine rağmen hayatını kaybetti.

Medyaya yansıyan bilgilere göre, koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden ilk belediye başkanı Konya’nın Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz oldu. Halit Oflaz, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi görüyordu. 

Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz.

Mersin’in Tarsus ilçesi Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, 22 Haziran günü koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurmuştu. Tedavisi sonucunda sağlığına kavuşan Bozdoğan, 6 Temmuz günü tekrar görevinin başına döndü. 

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan. Foto: AA

Aynı şekilde Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıoğlu da koronavirüs tedavisi ve karantinanın ardından iyileşti.

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu

Osmaniye’nin Düziçi Belediye Başkanı Dr. Alperen Öner, kendisinin ve babasının koronavirüs testinin pozitif çıktığını ancak sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Düziçi Belediye Başkanı Dr. Alperen Öner

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de babası ve kendisinin koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurdu. 

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel

Tedavisi devam eden 10 belediye başkanı arasında Doğubeyazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı ve Muş Belediye Başkanı Feyat Asya bulunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.