Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nefretten sevgiye: Aralık ayında Lyon taraftarlarıyla tartışan Marcelo, sekiz ay sonra defansın belkemiği oldu

2017 yılının yaz aylarında Beşiktaş’tan Fransa’nın Olympique Lyon takımına transfer olan 33 yaşındaki Brezilyalı futbolcu Marcelo Guedes, aralık ayında Lyon taraftarları tarafından “istenmeyen kişi” ilan edilmişti. 10 Aralık’ta UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynanan Olympique Lyon-RB Leipzig karşılaşmasının ardından Lyon tribünlerinde açılan “Eşek Marcelo, defol git” pankartından sonra taraftarlarla tartışarak orta parmağını gösteren Brezilyalı stoper, sekiz ay sonra ise Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale çıkan Lyon’da taraftarların en çok güvendiği isim konumuna geldi. 

10 Aralık’ta Şampiyonlar Ligi’nde oynanan Olympique Lyon-RB Leipzig grup maçı 2-2’lik beraberlik ile sonuçlanmıştı. 2-2’lik sonucun Lyon’u kupada son 16 turuna taşımasına karşın ezeli rakipleri Marsilya’nın eski teknik direktörü Rudy Garcia’nın ekim ayında takımın başına geçmesi ve takımın üst üste aldığı kötü sonuçlar sebebiyle son derece öfkeli olan taraftarların birçok maçta hata yaptığını düşündükleri Marcelo’ya karşı açtıkları pankart, maçın sonucundan daha çok konuşulmuştu. Pankartı görünce çılgına dönen Marcelo, taraftarlarla tartışmaya başlamış ve taraftarlara orta parmağını gösterdiği anlar kameralara yansımıştı. O sırada sahada bulunan Lyon’lu futbolcular takım arkadaşları Marcelo’ya destek olmuş, kaptan Memphis Depay, pankartı açan taraftarlara “Öfkeliyim, kızgınım. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Oynadığınız takımın taraftarları tarafından desteklenmediğinizi bilerek oynamak çok zor. Bizden ne bekliyorsunuz? Ailelerimize hakaret eden taraftarlara teşekkür mü edeceğiz?” diyerek tepki göstermişti. Marcelo ise maçtan sonra bir televizyon kanalına verdiği röportajda,“Futbol maalesef ırkçı ve hoşgörüsüz insanlarla kötü hale geliyor” demişti.

Leipzig maçından sonra taraftarlarla ilişkisi iyice kötüleşen Marcelo’nun eşi Taty Lima’nın arabası, kimliği belirlenemeyen bazı Lyon taraftarları tarafından tahrip edilirken, Marcelo’nun sezon sonunda takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyordu.

Sevgiye giden yol

Lyon’dan kopma noktasına gelen Marcelo, aslında ocak ayında taraftarlarla buzları eritmeye başlamıştı. Lyon’un deplasmanda Bordeaux ile oynayarak 2-1 galip geldiği maçın ardından Lyon taraftarlarının olduğu deplasman tribününe giderek taraftarları alkışlayan Marcelo, maç sonunda taraftarlara orta parmak gösterdiği için özür dileyerek “Her şeyden önce bir Hıristiyanım. Bazen hatalı olmasak bile affetmeyi öğrenmeliyiz. Nefret ve intikama kapılarımı kapattım” diye konuşmuştu.

Fransa’da koronavirüs nedeniyle liglerin iptal edilmesinin ardından Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkan Lyon, son 16 turunda Juventus ile eşleşti. Futbol otoriteleri tarafından Lyon’a hiç şans tanınmıyordu. Marcelo, Juventus maçında Cristiano Ronaldo ve arkadaşlarına geçit vermeyerek sağlam bir görüntü çizdi. 26 Şubat günü oynanan maçta Marcelo, defans hattını bir komutan gibi yönetti. Maçı 1-0 kazanan Lyon, galibiyeti taraftarları ile kutlarken, Lyon’un Virage Nord taraftar grubu, Marcelo’yu tribüne çağırdı ve hep birlikte alkışladı. Maçın ardından açıklamalarda bulunan Marcelo, ”Bir insan, bir baba ve bir futbolcu olarak büyüyorum. Bazen işler kötü gider ve kötü zamanlar yaşarsınız ancak şimdi işler iyi gidiyor ve ben iyi zamanları en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum” dedi.

Lyon, Juventus’un ardından çeyrek finalde de Manchester City’i eleyerek büyük bir başarıya imza atarken Marcelo, koronavirüs nedeniyle futbola verilen aranın ardından Şampiyonlar Ligi’nde gösterdiği performansla taraftarın sevgilisi oldu. Marcelo, bu akşam Bayern Münih’e karşı, Şampiyonlar Ligi finaline çıkmak için ter dökecek. Ancak Lyon kupadan elense bile, Lizbon’dan bir kahraman olarak dönecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.