Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Bayern Münih: Bayvera ekibi kupayı altıncı kez müzesine götürdü

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin dün akşam (23 Ağustos) oynanan finalinde Almanya temsilcisi Bayern Münih ile Fransa temsilcisi Paris Saint-Germain (PSG) Portekiz’in başkenti Lizbon’da karşı karşıya geldi. Tempolu başlayan ilk yarıda iki takım da net pozisyonlara girdi fakat gol sesi çıkmadı. İkinci yarıda Kingsley Coman’ın kafa vuruşundan bulduğu golle maçı 1-0 kazanan Bavyera ekibi, UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını altıncı kez müzesine götürdü.

Maçın ilk on dakikasında Bayern Münih baskısı vardı. Bavyera ekibi önde kurduğu baskıyla PSG’nin orta sahayı geçmesine izin vermedi. Maçın 17. dakikasında Neymar ile net bir şans yakalayan PSG, Bayern Münih’in file bekçisi Manuel Neuer’i geçemedi. Bu pozisyondan beş dakika sonra sol kanattan gelen ortayı kontrol edip dönerek vuran Lewandowski’nin şutu ise direkten döndü.

Bayern’in önde yaptığı baskıyı hızlı oyuncularıyla geçmeye çalışan PSG’de Ander Herrera’nın pasına hareketlenen Arjantinli yıldız Di Maria, net bir fırsatı değerlendiremedi. 25. dakikada pozisyonun hemen ardından sakatlanan Bayern Münih’in defans oyuncusu Jerome Boateng, yerini Niklas Süle’ye bıraktı. İlk yarıda tempo hız kesmeden devam etti. Sağ kanattan gelen Bayern’de, Kimmich’in yaptığı ortaya iki defansın arasından kafa vuran Lewandowski, PSG kalecisi Navas’a takıldı. Maçın 44. dakikasında Bayern defansı karşılaştığı baskı karşında hata yaptı. Ander Herrera ile verkaç yapan PSG’nin genç yıldızı Mbappe, girdiğini net pozisyonu değerlendiremedi. İki takımın da gol bulamadığı ilk yarı oldukça tempolu ve hızlıydı.

İkinci yarı her iki takım oyuncuları için de gergin başladı. 52. dakikada Neymar’a sert bir müdahaleden bulunan Serge Gnabry sarı kart gördü. Pozisyonun ardından Gnabry ile PSG’li Leandro Parades arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Rakibinin üzerine yürüyen Parades, sarı kart gördü. 59. dakikada sağ kanattan gelen Bayern’de Kimmich’in arka direğe yaptığı düzgün ortada kendini unutturan Kingsley Coman, gelen ortayı kafa vuruşuyla gole çevirdi ve finalde takımını öne geçirdi.

Golle tempo kazanan Bayern yine ilk golün benzeri bir şekilde PSG kalesine geldi. Arka direkte kendini bir kez daha unutturan Coman, gelen ortada bu sefer ayağıyla topu ağlara göndermek istedi fakat PSG defansı topu çizgiden çıkardı. Bayern’in artan baskısı karşısında gol bulmaya çalışan PSG, Di Maria’nın sol kanattan içeriye çevirdiği topa sürpriz bir şekilde hareketlenen Marquinhos ile gole yaklaştı ancak Neuer’i yine gole geçit vermedi.

 90+2. dakikada Mpabbe’nin ara pasına hareketlenen Neymar’ın dar açıdan vurduğu şut dışarı gitti. Maçta başka gol olmayınca Bayern Münih Şampiyonlar Ligi kupasını altıncı kez müzesine götürdü. Bu yıl oynadığı bütün Şampiyonlar Ligi maçlarını kazanan Alman ekibi, kırdığı rekorla adını futbol tarihine yazdırdı.

Maç sonunda finallerin bir geleneği olan hüzün ve sevinç bir aradaydı. PSG’nin süper yıldızı Neymar’ın maçtan sonra gözyaşlarına hâkim olamadığı anlar kameralar tarafından görüntülendi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.