Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti devam ediyor: Kendisini sosyal medyadan engelleyen kadını ölümle tehdit etti

Seven Ö. kendisine “Bebeğim, tatlım, kuşum” diyen erkeği bu tarz kelimeler kullanmaması için uyardı, erkek uyarıları dikkate almayınca onu sosyal medya hesaplarından engelledi. Engellenmeyi gururuna yediremeyen erkek önce Seven’in bir arkadaşı aracılığıyla Seven’e ulaşıp onu öldüreceğini söyledi, daha sonra da annesini arayarak hem onu hem de kızını öldürmekle tehdit etti. Medyascope’a yaşadıklarını anlatan Seven, “Üç ay uzaklaştırma kararı verildi ama koruma kararı bitince ne olacak, çok korkuyorum” dedi. 

Seven Ö. (20) Bingöl’de bir kafede garsonluk yapıyor. Kendisine kahve içmeyi teklif eden erkekle buluşmak istemiyor ve ona işi olduğunu söylüyor. Aradan birkaç saat geçince erkek, Seven’e “İşin bitmedi mi bebeğim” diye mesaj atıyor. Seven, erkeği samimiyet belirten kelimeler kullanmaması konusunda uyarıyor ancak erkek “bebeğim, tatlım ve kuşum” gibi kelimeler kullanmaya devam ediyor. Bunun üzerine Seven, erkeği sosyal medya hesapları üzerinden engelliyor. Aradan birkaç saat geçtikten sonra Seven’in bir arkadaşı aracılığıyla Seven’e ulaşan erkek, küfür ederek onu öldüreceğini söylüyor. 

“Annemi arayıp ‘Kızının cinsel organına kezzap dökeceğim’ diye tehdit etti

Tehditlerine “Anneni arayacağım” diyen erkek kısa bir süre sonra Seven’in annesinin numarasını bularak arıyor. Seven, “Annemi arayıp, ‘Senin o… kızını öldüreceğim, ona sahip çık, onun cinsel organına kezzap dökeceğim. Sen işe gidince seni de öldüreceğim’ diyerek tehdit etmiş. Annem beni ağlayarak aradı, anlattı” diyerek yaşadıklarını anlatıyor. 

“Babamı arayıp ‘Kızın benimle ilgili attığı tweetleri kaldırsın yoksa onu öldüreceğim’ demiş”

İşten çıkıp karakola giden Seven, kendisini tehdit eden erkeğin ailesi tarafından meseleyi “aile arasında” çözme teklifi alıyor ancak bunu kabul etmiyor. Erkeğin ailesine “Ben bir kadınım, yarın öbür gün öldürülsem ne olacak?” diye sorduğunu söyleyen Seven, “Bana oğullarının asla böyle bir şey yapmayacağını, beni öldürmeyeceğini söylediler. Ben kararımdan vazgeçmedim. Daha sonra babamı arayıp babama ‘Kızın benimle ilgili attığı tweetleri kaldırsın yoksa onu öldüreceğim’ demiş” diyerek şikayet sürecini anlatıyor. 

Seven’i öldürmekle tehdit eden erkek hakkında üç ay uzaklaştırma kararı çıkarılmış 

Kendisini öldürmekle ve kezzapla yaramalakla tehdit eden erkek hakkında üç ay uzaklaştırma kararı çıkarıldığını anlatan Seven, işe gidip gelirken çok korktuğunu, tek başına dışarıya çıkamadığını anlatıyor ve tüm kadınlara sesleniyor: “Bu karar bitince ne olacak, ölmek istemiyorum.” 

Annesinin de ifade verdiğini söyleyen Seven şunları ekliyor: Bir kadın olarak bir gün bu duruma düşeceğim asla aklıma gelmezdi. Bu olay beni paramparça etti.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.