Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekrem İmamoğlu Gezi Parkı’nda: “Gezi’de ortaya konan mücadele Türkiye tarihinin en önemli mücadelelerinden birisi”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’nda incelemelerde bulundu. Taksim Meydan Yarışması hakkında bilgi veren İmamoğlu, 2013 yılındaki Gezi olayları hakkında “Gezi’de ortaya konan mücadele Türkiye tarihinin en önemli mücadelelerinden birisi” dedi.

Gezi Parkı’nı gezdikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, 2013 yılındaki Gezi olayları hakkındaki soruya şöyle cevap verdi: “Gezi’de ortaya konan mücadele Türkiye tarihinin en önemli mücadelelerinden birisi. Biz burada geziyor, yeşili koruyarak insan odaklı meydanlar üretelim diyorsak orada konmak istenen ruhun şekle gelmiş halini yürütüyoruz. O güzel ruhta şehrin korunması, şehrin adaleti, şehrin söz hakkı vardı. Gezi’de kaybettiğimiz gençlere üzülüyoruz, hepsine rahmet diliyoruz.”

Taksim Meydan yarışması hakkında da bilgi veren İmamoğlu, “İstanbul’un ve Taksim’in çevresini kollayan, tarihi dokusuyla iç içe meydanlar yaratmaya çalışıyoruz. Yaptığımız yarışmada son 20 proje kaldı. Bunlardan ilk üçünü, katılımcılığı en üst seviyede tutan Taksim Meydanı projesini halkın oyuna da sunacağız” dedi.

Taksim’de Gezi Parkı’nda incelemelerde bulunan İmamoğlu, meydanda ise CHP İstanbul İl Örgütü’nün İstanbul Sözleşmesi için açtığı standı ziyaret etti ve partililerle fotoğraf çektirdi.

Bellini’nin Fatih tablosu İstanbul’da

Taksim’deki inceleme öncesinde öğle saatlerinde İstanbul’u 1453’te fetheden Fatih Sultan Mehmet’in 1480 yılında İtalyan ressam Gentile Bellini’ye yaptırdığı orijinal tablo Saraçhane’deki İBB Başkanlık binasına getirildi. Tablo Londra’daki dünyaca ünlü Christie’s müzayede salonunda, 25 Haziran’da gerçekleştirilen müzayedede satın alınmıştı. İmamoğlu, Saraçhane binası önünde yaptığı açıklamada, “Tablo, yuvasına döndü aslında. En tertipli, en düzenli şekliyle İstanbul halkıyla, bütün Türkiye’yle bu güzel eseri paylaşmak için heyecanlanıyoruz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.