Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

238 gündür ölüm orucunda olan avukat Ebru Timtik hayatını kaybetti

Adil yargılanma talebiyle 238 gündür ölüm orucunda olan tutuklu avukat Ebru Timtik, Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Halkın Hukuk Bürosu Twitter hesabından Timtik’in kalbinin durduğu bilgisi paylaşıldı ve hastane önüne çağrı yapıldı. Ebru Timtik, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Timtik’in hayatını kaybettiğini duyurdu:

Ne olmuştu?

ÇHD üyesi 18 avukat, “terör örgütü kurma ve yönetme” ile “terör örgütü üyeliği” ile suçlanmış ve 159 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Avukat Ebru Timtik’e 13 yıl 6 ay, avukat Aytaç Ünsal’a ise 10 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

Adil yargılanma talebiyle 238 gün önce süresiz açlık grevine başlayan tutuklu avukat Ebru Timtik, Bakırköy Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde, 205 gün önce süresiz açlık grevine başlayan avukat Aytaç Ünsal da Kanuni Sultan Süleyman Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tutuluyordu.

Timtik ve Ünsal’ın tahliye edilmesi için 10 Ağustos’ta Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapıldı. Başvuruda “Adli Tıp Kurumu’nca düzenlenen raporlar gereğince tahliyeleri gerekirken haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklu bulunmaları ve tutuldukları hastane ortamında sağlık durumlarının daha da kötüye gitmesi hali de gözetildiğinde, tedbiren tahliye edilmesi için mahkemeye yazı yazılmasını talep ederiz” denildi. Başvuru, avukatların sağlığının tehlikede olmadığı gerekçesiyle reddedildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.