Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mikonos’ta karıştığı bir kavgadan dolayı 21 ay hapis cezasına çarptırılan Manchester United kaptanı Harry Maguire, İngiltere Milli Takımı kadrosundan çıkarıldı

Dünyanın en pahalı defans oyuncusu” unvanının sahibi olan İngiliz futbolcu Harry Maguire’ın, Yunanistan’ın Mikonos Adası’nda bir bar kavgasına karışmasının ardından aldığı ceza belli oldu. 27 yaşındaki Manchester United’lı futbolcu fiziksel saldırı, polise direnme ve rüşvet teklif etme suçlarından 21 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Maguire’ın cezası ilk kez suç işlediği için ertelenirken İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Gareth Southgate, yaşanan olaydan sonra Maguire’ı milli takım kadrosundan çıkardığını açıkladı. 

2019 yılında 87 milyon euro bedelle İngiltere’nin Leicester City takımından Manchester United’a transfer olan Harry Maguire, takımı Manchester United, UEFA Avrupa Ligi yarı finalinden elendikten sonra tatil yapmak amacıyla Yunanistan’ın Mikonos Adası’nı ziyaret etmişti. Mikonos’ta gittiği bir barda bazı İngiliz vatandaşlarıyla tartışmaya başlayan Maguire, olayların büyümesiyle büyük bir kavganın içine girdi. Çevredeki vatandaşların durumu polise bildirmesinin ardından Maguire, polislere sözlü ve fiziki tacizde bulunmanın yanında rüşvet teklif ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Reuters’a konuşan bir polis, “Maguire bir polis memuruna sözlü olarak tacizde bulundu ve sonra ona vurdu. Mikonos’taki polis karakoluna getirildiğinde hâlâ polislere direniyordu” dedi.  

Manchester United’lı futbolcu, çıkarıldığı mahkemede “fiziksel saldırı, polise direnme ve rüşvet teklif etme” gibi suçlardan 21 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı ancak cezası ilk kez suç işlediği için ertelendi. Mahkemenin ardından oyuncunun İngiltere’ye dönmesine izin verildi.

Manchester United: Temastayız 

Manchester United yönetimi, Maguire’ın karıştığı olayın farkında olduklarını, futbolcu ve Yunan makamları ile temaslarını sürdürdüklerini açıkladı.

İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Gareth Southgate ise İngiltere’nin UEFA Uluslar Ligi’nde Danimarka ve İzlanda ile oynayacağı maçlar için daha önce kadroya çağırdığı Maguire’ı, yaşanan son olaylardan sonra kadrodan çıkarttığını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.