Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık Emekçileri Sendikası Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Yıldız Ok Orat: “Diyarbakır’da 540 kişi koronavirüs mezarlığına gömüldü, dün pandemi hastanesinde 15 kişi öldü”

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısını en son 6209 olarak açıklamıştı. Medyascope’a konuşan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Yıldız Ok Orat’a göre ise rakamlar çelişkili. Orat, sadece dün (28 Ağustos) Diyarbakır’daki bir pandemi hastanesinde 15 kişinin koranavirüsten öldüğünü söyledi.

SES Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Yıldız Ok Orat, koronavirüs mezarlığı görevlisinden edindikleri bilgiye göre 540 kişinin koronavirüs mezarlığına gömüldüğü bilgisine ulaştıklarını belirtti: ”Geçen gün ilgili bir haber ajansında böyle bir sohbet geçti aramızda. Onlar gidip baktılar ve bize söylediler, 540 vatandaş gömülmüş koronavirüs mezarlığına. Oradaki bir mezarlık görevlisinden aldıkları bilgiye göre içlerinde karışanlar da olabiliyormuş. Ama orada mevcut cenaze 540 şu anda. Bu, bizim edindiğimiz bir bilgi değil ama bu durumda bakanlığın sayılarıyla çelişen bir durum ortaya çıkıyor.”

“Koronavirüs sebebiyle vefat etmedilerse neden koronavirüs mezarlığına defnediliyorlar?”

Diyarbakır’da bir pandemi hastanesinde dün vefat eden kişi sayısının 15 olduğunu söyleyen Orat, bu sayıların Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilerle çeliştiğini belirtti:

”Dün Diyarbakır pandemi hastanesinde vefat eden kişi sayısı 15. Ama bunların ölüm raporlarına bakınca çoğu Kovid olarak geçmiyor. Kovid değillerse niye pandemi hastanesinde yatıyorlar? Kovid değillerse niye Kovid mezarlığına gömülüyorlar? Bunlar hep çelişkili ifadeler.” 

Yıldız Ok Orat ile söyleşimizin tamamı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.