Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs vaka sayılarına güvenmeyenlerin sayısı nisan ayındakinin iki katına çıktı – Üsküdar’dan izlenimler: “Ulaştığım bilgilerle açıklanan sayılar örtüşmüyor”

Haber: Yağmur Beril Varol & Yusuf Said Akcakaya

MetroPoll Stratejik ve Sosyal Araştırmalar şirketinin her ay sonunda yayımladığı Türkiye’nin Nabzı raporunun ağustos ayı sonuçlarına göre, Türkiye toplumunun yüzde 59’u hükümetin koronavirüs vaka sayılarıyla ilgili açıklamalarında şeffaf davranmadığını ve gerçekleri açıklamadığını düşünüyor. Medyascope’tan Yağmur Beril Varol ve Yusuf Said Akcakaya, İstanbullular’ın hükümetin koronavirüs vaka sayılarıyla ilgili açıklamalarına güvenip güvenmediklerini sormak için bugün Üsküdar’daydı. 

MetroPoll yaptığı kamuoyu araştırmasında vatandaşlara, “Hükümetin koronavirüs vaka sayılarıyla ilgili açıklamalarında şeffaf davrandığını ve gerçekleri açıkladığı düşünüyor musunuz?” ve “24 Haziran 2018 Milletvekili Seçimi’nde hangi partiye oy verdiniz?” sorularını yöneltti. 

Araştırmanın sonucuna göre, toplumun yüzde 59’u hükümetin koronavirüs vaka sayılarıyla ilgili açıklamalarında şeffaf davranmadığını ve gerçekleri açıklamadığını düşünüyor. Bu oran, 24 Haziran 2018 Milletvekili Seçimleri’nde Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy verenlerde yüzde 36’ya düşerken, Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy verenlerde yüzde 89’a çıkıyor.  

Aynı raporun nisan ayı sonuçlarına göre, toplumun yüzde 30’u hükümetin açıklamalarını şeffaf bulmadığını ve gerçeklerin açıklanmadığını düşünüyordu. Paylaşılan verilere göre, nisan ayından bu yana, hükümetin açıklamalarında şeffaf davranmadığını ve gerçekleri açıklamadığını düşünenlerin sayısının iki katına çıktığı görülüyor.

Türkiye’nin Nabzı raporunun nisan ayı araştırma sonuçları.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.