Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Recep Tayyip Erdoğan ve Mansur Yavaş bugün ilk kez baş başa görüştü: Toplantıda Yavaş’ın projeleri konuşuldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı bugün Ankara Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.

Mansur Yavaş, 11 Eylül 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 30 büyükşehir belediye başkanını davet ettiği görüşmeye katılmıştı.

Bugün yapılan görüşme, Erdoğan ile Yavaş’ın baş başa yaptıkları ilk görüşme oldu. Yavaş, daha önce resmi kutlamalar için Beştepe’ye gitmişti. Yavaş 11 Eylül 2019 tarihinde de Erdoğan’ın 30 büyükşehir belediye başkanını davet ettiği görüşmeye katılmıştı.

Cumhurbaşkanlığı takvimine göre saat 13.30’da başlaması planlanan görüşme saat 14.08’de başladı ve yaklaşık bir saat sürdü.

Görüşme hakkında Kılıçdaroğlu’na bilgi verildi

Belediye kaynaklarının konuşulduğu görüşmeden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da haberi olduğu ve görüşme sonrasında Mansur Yavaş’ın, Kemal Kılıçdaroğlu’nu bilgilendirdiği belirtildi.

Görüşmede ne konuşuldu?

Ankara Büyükşehir Başkanlığı (ABB), görüşmenin ardından basın mensuplarına gönderdiği yazılı açıklamada, görüşmede Ankara’daki projelerin değerlendirildiğini belirtti. Buna göre Yavaş, hem projelerini anlattı hem de yaşadığı bürokratik sorunlardan bahsetti.

Bu sorunlardan biri, ABB Meclisi’nde de sorun yaratan Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (ASKİ) 472 milyon lira borç verilmesi meselesiydi.

Yazılı açıklamaya göre, Ankara’nın en köklü futbol takımı olan Ankaragücü’nün yaşadığı mali sıkıntılar da görüşmede gündeme geldi.

Merak edilen bir diğer konu ise, koronavirüs salgınının Ankara’daki seyrinin görüşülüp görüşülmeyeceğiydi. Zira Mansur Yavaş geçen hafta ellerindeki verilerin Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı sayılarla örtüşmediğini söylemiş ve belediye başkanlarının bu sayıları paylaşması durumunda bir kıyaslama yapabileceğini ifade etmişti. Ancak bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Yavaş, görüşmeyle ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Sn. Cumhurbaşkanı’na taleplerimize olumlu yaklaşımları nedeniyle teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.