Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kocaeli’ndeki düğüne katılan kişi Medyascope’a konuştu: “Vali, kaymakam, milletvekilleri, hepsi düğündeydi, hiçbir kurala uyulmadığını gördük”

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, düğün, nişan ve kına etkinlikleri İçişleri Bakanlığı’nın yamınladığı genelge sonrası yasaklanmıştı. Fakat genelgeden saatler sonra, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ın oğlu Hüseyin Yaman’ın düğünü sosyal medyada tepki çekti. Düğüne katılan fakat ismini vermek istemeyen kişi, Medyascope’tan Hazar Dost’a düğünde yaşananları anlattı. 

“Kapıda ateş ölçümü, maske dağıtımı yapıldı”

Düğüne katılan kişi, “Cemil Yaman doğma büyüme Kocaelili olduğu için, düğünün kalabalık olacağını biliyorduk. Kapıda ateş ölçümü ve maske dağıtımını görünce, tedbirlere uyulduğunu düşündük. Fakat içeri girdiğimizde, yüzlerce insanı görünce ürktük” dedi. 

“Vali, büyükşehir belediye başkanı, ilçe belediye başkanları, milletvekilleri, hepsi oradaydı”

Medyascope’a konuşan kaynak, düğün alanının saatler geçtikçe kalabalıklaştığını söyledi ve “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Dikkatli olalım’ çağrılarına uyulmadığını gördük. ‘Tedbir önemli’ diyenlerin maske, mesafe kuralına uymadığını gördük” dedi. Düğüne üst düzey katılım olduğunu da belirten kişi, “Nikâhı zaten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın kıydı. Vali beyin de ismi katılanlar arasında anons edildi, ilçe belediye başkanları da oradaydı” diye konuştu.

“Verilen yemeği yemedik”

Düğünde yemek de dağıtıldığını söyleyen kaynak, “Alan kalabalıklaşınca gelen yemeği yemedik. Sadece su içtim. Bir süreden sonra ben de korkmaya başladım” dedi. 

“Karayolları Genel Müdürlüğü’nün arazisini 10 günde hazırladılar”

Düğünün yapıldığı alanın normalde düğünler için kullanılmadığını belirten kişi, arazinin Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait olduğunu söylerken, “Orayı belediye ekipleri 10 gün önceden çimlendirmeye başladı, özel olarak hazırladı. Normal biri başvursa orayı vermezler ama Cemil Yaman milletvekili, ona verirler” diye konuştu.

Düğün hakkındaki görüşlerini sormak için Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’a da ulaşmaya çalıştık. Fakat çağrılarımızı ve mesajlarımızı cevapsız bıraktı.

Cemil Yaman, 5 Eylül’deki düğünün ardından 7 Eylül’de yaptığı açıklamada “Pişman değilim, oğlumu evlendirdim” dedi. Salgına ilişkin kurallara uyulduğunu söyleyen Yaman “Hatta davet etmek için aradığımda Sağlık Bakanımıza da bilgi verdik. Ben Ağrılıyım, yapmasan, ‘Bir yemek yedirmeden yolladı’ derler” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler