Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Charlie Hebdo’yu hedef alan saldırılar ile bağlantılı olmakla suçlanan Ali Rıza Polat: “Hapisten çıktığımda daha da kötüsünü yapacağım”

Paris’te 2015’in Ocak ayında düzenlenen ve 17 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırılarıyla ilgili olarak müebbet hapis cezasıyla yargılanan Türkiye kökenli Fransa vatandaşı Ali Rıza Polat’ın mahkemede söylediği cümleler kan dondurdu. “Hayattaki tek amacının para kazanmak” olduğunu söyleyen Polat, “Hapishaneden çıktığımda haydutluğa devam edeceğim, daha kötülerini de yapacağım” dedi.

Charlie Hebdo mizah dergisine saldırıyı düzenleyen zanlılarla yakınlığı bilinen ve saldırıyı planlamakla suçlanan Polat, 2014 yılında radikal İslamcı gruplara dahil olmuştu. 35 yaşındaki Polat kanunsuz işlere dahil olduğunu kabul etmekle beraber terör suçlamalarını reddetti.

Mahkemeye sözkonusu suçları hep para için işlediğini anlatan, uyuşturucu ve silah ticaretinden sabıkalı Polat, “Bakınız sayın başkan, 1 milyon euro benim için büyük bir rakam değil. Daha fazlasını istiyorum, arabalar, yatlar, seyahatler istiyorum” diye konuştu.

Müslüman olup günde beş vakit namaz kıldığını söyleyen Polat, dini inancı ve işlediği suçlar arasında bir çelişki olmadığını belirtti. Polat, “Birtakım hatalar yapıp Tanrı’dan af dilenebilir” dedi.

Terörist gruplarla bağlantılı olmak ve terör faaliyetine destek vermekten yargılanan Polat suçlu bulunduğu takdirde müebbet hapis cezası alacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.