Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

K.T Deri’den atılan işçiler anlatıyor: “DİSK’te sendikalaştığımız için işten atıldık, içeride işçilere baskı yapmaya devam ediyorlar”

LOGO Grup bünyesindeki K.T Deri’de çalışan işçiler, üç yıldır işyerinde üyesi oldukları Türk-İş’e bağlı Deriteks Sendikası’ndan memnun olmadıkları için Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Tekstil İşçileri Sendikası’na üye oldu. İşçilerin iddiasına göre işveren ve Deriteks, DİSK’e üye olan işçileri çağırıp üyeliklerini çekmelerini istedi.

İşçiler DİSK’ten vazgeçmeyeceklerini, kendi kararlarını kendileri vereceklerini söyleyince Sinan Akçora ve Menderes Türk isimli işçiler işten çıkarıldı. İşçiler 4 Eylül’den itibaren fabrikanın önünde eylem yapmaya başladı. İşten çıkarmaların devam edeceği öğrenilen K.T Deri fabrikasında 204 işçi çalışıyor. 

Arzu Çerkezoğlu: “İki işçi arkadaşımız işlerinin başına geçene kadar buradayız”

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu bugün (15 Eylül), 12 gündür eylem yapan işçileri ziyaret etti. DİSK’e üye oldukları için her türlü hukuk mücadelesinde bu iki işçinin yanlarında olacağını söyleyen Çerkezoğlu, “İki işçi arkadaşımız işlerinin başına geçene kadar burdayız” dedi.

Sinan Akçora: “28 Şubat dönemindeki gibi ikna odalarına alıyorlar”

K.T Deri’de 2014 yılından beri çalıştığını söyleyen Sinan Akçora, üç yıldır bağlı oldukları sendikadan memnun olmadıklarını ve bu yüzden DİSK’in bünyesindeki Tekstil İşçileri Sendikası’na geçtiklerini belirtti. Sendika değiştirdikten sonra hem Deriteks Sendikası’ndan temsilcilerin hem de işverenin kendilerini ikna etmeye çalıştıklarını, ikna olmayınca iftira atarak işten çıkarıldıklarını söyleyen Akçora, “28 Şubat dönemindeki gibi ikna odalarına alıyorlar ve arkadaşlarımıza DİSK’ten vazgeçmelerini söylüyorlar” diye konuştu.  

Menderes Türk: “Tazminatsız işten çıkarıldık”

K.T Deri’de altı yıl çalışan Menderes Türk de DİSK’e geçtikten sonra Deriteks Sendikası’nın kendilerini ikna etmeye çalıştığını anlattı. Türk, Sendika bizi ikna edemeyince patronlar bizi topladı ve bize ‘Sizin yeni getireceğiniz sendikayı kabul etmiyorum, onlar mafya. Gerekirse paranızı verir kovarım’ dedi. Fakat biz tazminatsız işten çıkarıldık” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.