Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EBA TV’siz köyler (1) – Malatya – Hanımınçiftliği Köyü: “İnternet altyapısı yok, haftada 60-70 liraya ek internet paketi alıyoruz”

Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında öğrenciler uzaktan eğitime devam ediyor. Fakat çevrimiçi eğitime tüm çocukların erişimi bulunmuyor. Yapılan araştırmalara göre, 2019’da Türkiye’de internete erişen hane oranı yüzde 88’di. OECD ülkelerinde internet aboneliği oranı 100 kişide 30,6 iken Türkiye’de bu oran 16,03.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın uzaktan eğitim platformu EBA TV’ye erişim, öğrenciler için imkansız olabiliyor. Medyascope’tan Hazar Dost, Malatya’daki Hanımınçiftliği Köyü’nde yaşayan Özer ailesiyle, uzaktan eğitim sürecinde yaşadıklarını konuştu. 

“Üç çocuğum da uzaktan eğitim alıyor fakat köyümüzde internet altyapısı yok”

Mithat Özer, ikisi ilköğretime, biri ortaöğretime devam eden üç çocuğu olduğunu ve hepsinin uzaktan eğitim aldığını belirtti. Özer, “Ben evden çıkarken telefonu çocuklara bırakıyorum. Eşimin, benim ve büyük çocuğumun telefonundan eğitim alıyorlar” dedi.

Köyde internet altyapısı olmadığı için eve internet bağlanamadığını söyleyen Özer, “Çocuklar derse girebilsin diye internete haftada 60-70 lira veriyoruz, dersi telefondan izliyorlar. Bu bizim için büyük sıkıntı” diye konuştu. Sürekli ek internet paketi satın aldıklarını belirten Özer, şikayetini öğretmenlere ilettiğini de söyledi.

“Veliler olarak internet altyapısı talep edeceğiz”

Uzaktan eğitim sürecinin uzun bir süre olduğunu söyleyen Özer, “Veliler olarak imza toplayıp, yetkili kuruma giderek altyapı sağlanmasını isteyelim diyoruz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler