Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Kayıhan Pala ile söyleşi: “Sağlık Bakanı’nın halkın sağlığı dışında önceliği olamaz, bakan bir an önce istifa etmeli”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, günlük koronavirüs vakalarının açıklandığı tablodaki hasta sayısına semptom göstermeyen vakaların dahil edilmediği yönündeki açıklaması tartışmalara neden oldu. Türk Tabipleri Birliği Kovid-19 İzleme Kurulu Üyesi ve halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, Koca’nın açıklamalarını değerlendirdi. Pala, “Tıpta vaka demek hasta demektir. Sunulan sayının neyi içerdiği belli değil. Artık Türkiye’de sayılar üzerinden değerlendirme yapma olanağı ortadan kalktı” dedi. Bakan Koca’nın “Devletimiz, halkının sağlığı kadar, ulusal çıkarlarını da korumaktadır” tweet‘ini de yorumlayan Pala, “Sağlık Bakanı’nın halk sağlığı dışında bir önceliği olması kabul edilemez, bakan bir an önce istifa etmelidir” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.