Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Evli olduğu erkek tarafından katledilen Pınar Umay davası: Duruşma mütalaanın hazırlanması için 19 Kasım’a ertelendi

İstanbul Fatih’te 6 Mart 2020’de, evli olduğu erkek Erhan Baykan tarafından altı bıçak darbesiyle öldürülen Pınar Umay davasının ikinci duruşması, dün (6 Ekim) İstanbul Çağlayan Adliyesi 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, mütalaanın hazırlanması ve delillerin incelenmesi için duruşmayı 19 Kasım’a erteledi. 

Sanık avukatı: “Bu bir kadın cinayeti değildir”

Duruşma sonrasında açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Umay ailesi, artık incelenecek bir delil kalmadığını ve failin suçu kabul ettiğini belirtti: 

“Fail suçunu kabul etti. Avukatı ise ‘Bu bir kadın cinayeti değildir’ dedi. Bu bir toplumsal meseledir! Devlet, avukatlara böyle cümle kuracak cesareti vermeden çözüme ulaştıracak adımları atmalıdır. Artık aranacak, incelenecek delil kalmamıştır.”

Ne olmuştu?

Bir buçuk yaşında bir kızı olan Pınar Umay, 6 Mart 2020’de, yedi yıldır evli olduğu erkek tarafından altı bıçak darbesiyle katledilmişti. 13 Temmuz’da yapılan duruşmada canavarca hisle kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen sanık Erhan Baykan hakkında tutukluluk halinin devamına karar verildi. 

Pınar Umay’ın ailesi, “Pınarımıza doyamadık. Bu çığlık, 6 Mart günü, yedi yıldır evli olduğu erkek tarafından altı bıçak darbesiyle hayattan koparılan kızımız Pınar Umay için adalet çığlığıdır” diyerek adaletin bir an önce sağlanmasını istiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.