Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kuzey Kıbrıs seçimleri ve adanın geleceği – Kıbrıslı şair Neşe Yaşın ile söyleşi

KKTC’de Pazar günü (11 Ekim) düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde, adaylardan biri olan Başbakan Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Ankara’da bir araya gelerek 1974’ten beri kapalı olan Maraş’ın sahil şeridinin halka açılacağını duyurması, adanın iki tarafında da seçim sonucunu etkilemeye dönük bir adım olarak nitelendi, tepki çekti. Seçimler adanın geleceği açısından kritik bir eşik olarak görülüyor. Konuyu “Yurdunu sevmeliymiş insan, öyle diyor hep babam / Benim yurdum ikiye bölünmüş ortasından, hangi yarısını sevmeli insan?” dizelerinin sahibi, Kıbrıslı Türk şair ve yazar Neşe Yaşın ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.