Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa Merkez Bankası dijital euroyu test ediyor

Bitcoin ve Libra gibi dijital para birimlerinin rekabeti artırması ve çevrimiçi ödeme yöntemlerinin gün geçtikçe daha fazla rağbet görmesiyle, Avrupa Merkez Bankası euronun dijital versiyonunu test etmeye başladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle insanlar teması azaltmak için nakit yerine daha fazla kart kullanmaya, evden çıkmadan çevrimiçi alışveriş yapmaya yöneldi. Bu süreçte kripto para birimleriyle alışveriş yapmak da yaygınlaştı. Bu durumun, Avrupa Merkez Bankası para politikasının etkinliğini azaltabileceği endişesiyle, euronun dijital versiyonu denenmeye başladı.

Garantörlüğünü Avrupa Merkez Bankası’nın üstleneceği dijital euro, kullanılmakta olan euro banknotların ve madeni paraların elektronik versiyonu olacak. Kullanıcılar, dijital euro hesaplarını daha güvenli bir sistemde tutmak için Avrupa Merkez Bankası’nda hesap açabilecek. 

Dijital cüzdanlarda tutulacak olan dijital euro, klasik paraların tamamlayıcısı olacak, onların yerini tutmayacak. Dijital euronun üretimi ve transferinde diğer kripto paralarda olduğu gibi blok zincir teknolojisi kullanılabilir. 

Dijital hesapların kullanılmaya başlaması, bankalar için bir tehlike. Avrupa Merkez Bankası, bu tehlikeyi kontrol altında tutmak için, sahip olunabilecek en yüksek dijital euro miktarını belirleyecek.

Derleyen: Sema Kahriman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.