Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’da Moğol İmparatoru Cengiz Han ile ilgili düzenlenecek sergi, “Çin hükümetinin baskısı” nedeniyle en az üç yıl ertelendi

Fransa’nın Nantes kentindeki Chateau des dusc de Bretagne Müzesi’nde açılması planlanan Moğol İmparatoru Cengiz Han hakkındaki serginin “Çin hükümetinin baskısı” nedeniyle en az üç yıl süreyle ertelendiği açıklandı.

Chateau des dusc de Bretagne Müzesi yetkilileri, Çin hükümetine bağlı Çin Kültür Mirası Bürosu’nun itirazları sonucu Moğol İmparatorluğu’nun kurucusu Cengiz Han hakkında düzenlenecek sergiyi en az üç yıl süreyle ertelediklerini açıkladı.

Müze yetkilileri, Çin hükümetini tarihi yeniden yazmaya çalışmakla suçlarken müzenin müdürü Bertrand Guillet, “Savunduğumuz insani, bilimsel ve etik değerler adına sergiyi durdurma kararı aldık” dedi.

Müze yetkilileri ayrıca, Çinli yetkililerin sergide kullanılan, “Cengiz Han, İmparatorluk ve Moğol” gibi bazı kelimelerin sergiden çıkarılmasını talep ettiklerini ve sergilenecek eserlerle ilgili açıklamalara, broşürlere ve haritalara müdahale etmek istediklerini söyledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.