Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tunus’ta büfe yıkımı sırasında bir kişi öldü, halk sokaklara döküldü

Tunus’un Subaytilah kentinde, salı (13 Ekim) sabahı erken saatlerde bir büfenin ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkımı sırasında büfenin sahibinin babasının hayatını kaybetmesi üzerine kentte protestolar başladı. 

Görgü tanıkları, büfenin bulunduğu Sour semtinde protestocuların yolları kapattığını ve belediye araçlarını ateşe verdiklerini anlattı. Tunus İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Halid Hayuni, protestocuların güvenlik güçlerine taş ve başka nesneler fırlattığını açıkladı.

Olayın hemen ardından, Tunus Başbakanı Hişam Meşişi, aralarında vali, bölge güvenlik şefi ve Subaytilah’ın polis şefinin de bulunduğu çok sayıda bölge yetkilisinin görevden alındığı açıkladı. Meşişi, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını da duyurdu.

Tunus İçişleri Bakanı Tevfik Şerefeddin, öldürülen kişinin ailesine “manevi ve maddi destek” verileceğini açıkladı.

Büfe yıkımı sırasında ölen Abdurrazek Haşnui’nin 25 yaşındaki oğlu Usame Haşnui, “Belediye yetkilileri içeride biri olup olmadığını kontrol etmeden yıkıma devam etti. Henüz 49 yaşındaki babam olay yerinde öldü. Babamı kurtarmak için büfeme yaklaşmaya çalışan aileme güvenlik görevlileri göz yaşartıcı gaz sıktı” dedi.

Tunus Savunma Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Zekri, güvenlik güçlerinin kasabadaki resmi binaları korumak için “önlem olarak” konuşlandırıldığını bildirdi.

Derleyen: Zelal Direkci

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.