Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa liglerinden: Ajax’tan 13 farklı tarihi galibiyet, ilk seyircisiz El Clasico’nun galibi Real Madrid

Hollanda Ligi’nde bugün (24 Ekim) tarihi bir maç oynandı. Geçen sezonun şampiyonu Ajax ile VVV-Venlo karşılaştı. De Koel Stadyumu’nda oynanan maçı, deplasman takımı Ajax, 13-0’lık sonuçla kazandı. Bugün aynı zamanda, dünyanın en meşhur derbilerinden biri olan Real Madrid ve Barcelona’nın karşılaştığı El Clasico, ilk kez koronavirüs gölgesinde seyircisiz oynandı. Real Madrid maçı 3-1 kazandı. 

Ajax’tan tarihi galibiyet

Ajax, 3 Ekim 1984’ten bu yana en farklı kazandığı maçı oynadı. Son olarak, UEFA Kupası’nda Ajax, Lüksemburg’un Red Boys Differdange ekibini 14-0 yenmişti. 

Amsterdam temsilci 36 sene sonra, 14-0’lık rekorunu egale etmeye çok yaklaştı. Hollanda Eredivisie’de VVV-Venlo deplasmanında 13-0’lık galibiyet alan Ajax, ligde liderlik koltuğuna oturdu. 

Bu sonuçla Ajax, aynı zaman da kendi rekorunu geliştirerek bir Eredivisie maçında en fazla gol atan takım oldu. Ajax, en son mayıs 1972 tarihinde Vitesse’yi 12-1 yenmişti. 

Ajax’ın 19 yaşındaki Burkina Faso’lu futbolcusu Lassina Traore maçta attığı beş gol ile dikkatleri üzerine çekti. 

El Clasico’da gülen taraf Madrid 

Bugün ayrıca İspanya’da El Clasico oynandı. Barcelona ile Real Madrid’in karşılaştığı mücadelede gülen taraf, konuk Real Madrid oldu. Maçı, 3-1 kazanan başkent temsilcisi, La Liga’da liderlik koltuğuna oturdu. Mücadelede 8’inci dakikada Barcelona adına gol atan 17 yaşındaki Ansu Fati, El Clasico’da gol atan en genç futbolcu unvanını kazandı.   

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.