Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara’ya yürümek isteyen Ermenekli madenciler yine engellendi: “Enerji Bakanı ya haklarımızı alsın ya da jandarmayı çeksin, biz hakkımızı alabileceğimiz yerlere müracaat edelim”

Karaman’ın Ermenek ilçesinde kıdem tazminatı ve ücret alacakları için 12 Ekim’de Ankara’ya yürümek isteyen ancak engellenen maden işçileri, bugün bir kez daha Ankara’ya yürümek istedi. Yürümelerine yine izin verilmeyen işçiler eylemlerine devam ediyor.

Bağımsız Maden-İş Sendikası’nda örgütlenerek madenlerde iş güvenliğinin sağlanması ve ödenmeyen alacaklarının ödenmesi için direnişe geçen işçilerin bir kısmının sadece maaşları yatırıldı. İşçiler, maaşlarının yatmasıyla sorunun bitmediğini, yıllık izin paralarının, fazla mesai ücretlerinin ve tazminatlarının hâlâ yatırılmadığını belirtti.

Yetkililer ile yapılan görüşmeler sonuç vermeyince durdurdukları Ankara yürüyüşünü yeniden başlatan madencilerin önü, jandarma tarafından kesildi. Jandarma barikatı önünde işçilerin bekleyişi sürüyor. İşçiler, “Yolu aç jandarma, geliyoruz Ankara”, “Onurlu direniş engellenemez” sloganları atıyor.

Medyascope geçen ay, Ermenek’te direnişe geçen maden işçileri ile görüşmüştü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.