Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Vietnam hükümeti, Molave Tayfunu nedeniyle 1 milyon 300 bin kişiyi tahliye etmeye hazırlanıyor

Vietnam yönetimi, pazartesi (26 Ekim) günü Filipinler’de çok sayıda insanın sel altında kalmasına ve 12 balıkçının kaybolmasına yol açan Molave Tayfunu’na hazırlanıyor. Tayfuna karşı önlem olarak, 1 milyon 300 bin kişi tahliye edilecek.

Saatte 12 kilometre hıza çıkan Molave Tayfunu, pazartesi günü Filipinler’i terk ederken sağanak yağmurlar nedeniyle ülkede yedi bölgede toprak kayması yaşandı, 11 bölge ise sular altında kaldı. Tayfun sebebiyle ölen olup olmadığı bilinmiyor ancak denizdeki 12 balıkçının henüz kıyıya dönmediği öğrenildi.

Molave, bu sene Filipinler’i vuran on yedinci tayfun oldu. Tayfunun çarşamba (28 ekim) günü saatte 135 kilometre hızla Vietnam’a varması bekleniyor.

Vietnam’da toprak kayması ve sel sebebiyle 130 kişinin hayatını kaybettiği ve 20 kişinin kaybolduğu ekim ayında, Molave ülkeyi vuran dördüncü kasırga olacak. 

Dünya Bankası’nın geçen hafta yayımladığı rapora göre Vietnam kıyılarında yaşayan 11 milyon 800 bin kişi sel tehlikesiyle karşı karşıya. 

Derleyen: Cemre Su Arvas

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.