Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kıdem tazminatının kaldırılmasına karşı TBMM önünde açıklama yapmak isteyen DİSK’e polis müdahale etti

Kıdem tazminatının kaldırılmasına karşı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin önünde açıklama yapmak isteyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), polis tarafından engellendi.

DİSK üyeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen “İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi”nin geri çekilmesi için TBMM önünde açıklama yapmak istedi. Polis, açıklama yapmak isteyen DİSK üyelerine müdahale etti.

Müdahale sırasında polis, basının görüntü almasını engellemek için kalkanlarını havaya kaldırdı.

Sendika yöneticilerini TBMM önünden uzaklaştırmak isteyen polis, DİSK Birleşik Metal İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu üyesi Hami Baltacı’yı gözaltına aldı. Baltacı, daha sonra serbest bırakıldı.

DİSK arbede sonrası, kendilerine destek veren Cumhuriyet Halk Partisi ve Halkların Demokratik Partisi mensubu vekillerle birlikte TBMM içinde açıklama yaptı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “istihdam yasasının patronların lehine olduğunu” söyledi ve yasanın “işçi sınıfına yeni saldırıları gündeme getirdiğini” belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.