Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti öncesi KKTC’de protesto: “Ankara’dan bizi yönetemezsiniz”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yüzlerce vatandaş, 10 Kasım Salı günü gerçekleştirdikleri yürüyüşle, Ankara’nın KKTC cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahalesini protesto etti.

15 Kasım Pazar günü Maraş’ın yeniden açılışında Kuzey Kıbrıs’ı ziyaret edecek olan Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gelişi öncesinde, Kuzey Kıbrıslı vatandaşlar sokağa indi. “Kıbrıs Kıbrıslılarındır”, “Ankara’dan bizi yönetemezsiniz”, “Erdoğan elini Kıbrıs’tan çek” sloganları atan kalabalığa, eski Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da eşlik etti.

18 Ekim’de yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini Ersin Tatar’a kaybeden eski KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan düzenlediği bir basın toplantısında, ‘’Ekranlarda görüyoruz, şimdi kendimiz de görmek istiyoruz. Maraş’ta piknik yapabiliriz’’ demişti.

Salı günü gerçekleşen gösteri, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin 18 Ekim’de Kuzey Kıbrıs’ta düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ersin Tatar‘ı açıkça desteklemesine karşı oluşan tepkiyi yansıtıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.