Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Denizli’deki Tuba Tokbaş cinayetine ilişkin detaylara Medyascope ulaştı: “Katil cinayeti işledikten sonra arkadaşının evine gitmiş, olay yerinin etrafında saatlerce dolaşmış”

Pamukkale Üniversitesi Resim İş Sanatı Bölümü öğrencisi Tuba Tokbaş (22), kaldığı yurt odasında öldürüldü, katil zanlısı Eray Hakver (22) gözaltına alındı. Medyascope’tan Hazar Dost, Tuba Tokbaş’ın arkadaşlarından yaşananların detaylarını dinledi. 

“Katil, katletme nedeni olarak kıskançlık diyor”

Denizli’nin Kınık Mahallesi’nde bulunan Berke Apart’ta kalan üniversite öğrencisi Tuba Tokbaş, dün gece (10 Kasım) ilk belirlemelere göre boğularak öldürüldü. Tokbaş’ı öldürmekle suçlanan Eray Hakver, gözaltına alındı. Tokbaş’ın arkadaşları, katil zanlısı Eray Hakver’in cinayeti kıskançlık yüzünden işlediğini söyledi.

“Cinayeti işledikten sonra ortak arkadaşının evine gidip sohbet etmiş”

Tokbaş’ın arkadaşlarının aktardıklarına göre katil zanlısı Eray Hakver, Tuba Tokbaş’ı öldürdükten sonra ortak tanıdıkları arkadaşının evine gitti. Arkadaşına, “Tuba’ya çok kötü bir şey yaptım, iyi değil” diyen Hakver’e arkadaşı tepki gösterince, “Şaka yaptım, tepkini ölçmek istedim” diye yanıt verdi. 

“Katil olay yerinin etrafında saatlerce dolaşmış, cinayeti annesine itiraf etmiş”

Arkadaşının evinden çıkan katil zanlısı Eray Hakver, olay yerinin etrafında üç-dört saat dolaşırken annesini aradı. Annesine, “Tuba’yla biraz tartıştık. Evde yatıyor, iyi mi değil mi bilmiyorum” dedi. Katil zanlısının annesi, duyduklarının ardından polis ekipleriyle beraber Tuba’nın kaldığı yurda gitti. Genç kadını hareketsiz halde bulan sağlık ve polis ekipleri, Tokbaş’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Gözaltına alınan Eray Hakver, karakoldaki ifadesinin ardından savcılığa sevk edildi.

Tuba Tokbaş’ın arkadaşları bugün (11 Kasım) saat 18.00’de Denizli’deki Candoğan Parkı’nda “Tuba’nın arkadaşları olarak sokaktayız, yaşamak istiyoruz” diyerek açıklama yapacak. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler