Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Salgında alınması beklenen yeni tedbirleri vatandaşa sorduk: “Her şeyi normalleştirince olacağı buydu, geç kalındı”

Sağlık Bakanlığı, dün akşam (16 Kasım) Bilim Kurulu toplantısı sonrası koronavirüs salgınında yeni tedbirlere dair önerilerin Bakanlar Kurulu’na sunulacağını açıkladı. Medyascope’tan Hazar Dost, İstanbul Beyoğlu’nda vatandaşlara, yeni tedbirler ile ilgili düşüncelerini ve Türkiye’nin salgınla mücadelesini sordu.

“İnsanlar bu hastalığı gittikleri sahillerden, kafelerden evlere getirdi”

Ailesinden beş kişinin koronavirüse yakalandığını söyleyen bir vatandaş, “Sahiller, kafeler açıldığında virüs evlerimize kadar geldi” diye konuştu ve vaka sayılarının gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

“Normalleşme süreci erken başladı”

Normalleşme sürecinin erken başladığını aktaran başka bir vatandaş, “Diğer ülkeler vaka sayılarını sıfırlamadan normalleşmeye geçmiyorken biz hızlıca normalleştik” dedi. Vatandaş, günlük açıklanan vaka sayılarına güvenmediğini söyledi ve “Yaşadığım Alibeyköy’de günde 30-40 cenaze çıkarken, toplam vefat sayısının 93 olması çelişkili” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler