Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Enerji ve madencilik alanlarında değişiklik öngören torba yasa TBMM gündeminde – Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan: “Değişiklikler halkın yararına değil, şirketlere özel düzenlemeler içeriyor”

Enerji ve madencilik alanlarında düzenlemeler içeren kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) gündeminde. Teklife göre maden şirketleri, maden arama izninden sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından gerekli raporlar beklenmeden faaliyete geçebilecek, maden alanını istedikleri şekilde izinsiz büyütebilecek.

Kanun teklifinin üçüncü maddesinde önerilen değişiklik ile maden ruhsatlarının uzatma döneminde, denetlemeler ve izinler tamamlanmadan maden işletmelerine 12 ay daha çalışma hakkı tanınıtor. Teklif kanunlaşırsa, maden şirketlerinde vadesi geçmiş borç durumunu gösterir belge aranması zorunluluğu da kaldırılacak.

Medyascope Ankara muhabiri Özgür Özdemir’e konuşan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMOBB) Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeye açılan torba yasa teklifini eleştirdi. Alan, bu değişikliğin halkın yararına olmadığını, bazı şirketlere özel düzenlemeler içerdiğini vurguladı. Torba yasa ile birlikte çevre kirliliğinin de yaygınlaşacağını belirten Alan, düzenlemenin geri çekilmesini istedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.