Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Virolog Semih Tareen: “Koronavirüse aşıların etki etmeyeceği doğru değil, yeryüzünden tamamen silebildiğimiz iki virüsü aşı sayesinde yok edebildik”

Amerika Birleşik Devletleri’nin Seattle kentinde çalışan virolog Semih Tareen, koronavirüse aşıların etki etmeyeceği iddialarını Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla değerlendirdi. Doğal enfeksiyonun oluşturduğu bağışıklık ile aşının bağışıklığının farklı olduğunu savunan Tareen, bu farkı örneklerle anlattı: 

Bazı aşıların bağışıklık ürettiğini söyleyen Tareen, örnek olarak kansere karşı tek aşı olan HPV aşısını gösterdi.  

Tareen, yeryüzünden tamamen silinen çiçek virüsü ve sığır vebasının aşı sayesinde yok edildiğini de notlarına ekledi.  

https://twitter.com/virusfantom/status/1331265642939379714

Virolog Tareen, koronavirüse karşı en az 300 aşının geliştirildiğini, bunların cinslerine göre bağışıklık sistemlerini farklı şekillerde harekete geçirebileceğini belirtti.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.