Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Siverek: Belediye başkanının istifasından sonra kaymakam, emniyet müdürü, müftü ve tarım müdürleri görevden alındı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, AKP’li Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın’ın, hukuk danışmanına belediye binasında silahlı saldırı düzenlenmesi üzerine istifa etmesinin ardından ilçede adeta görevden alma depremi yaşandı. İlçe kaymakamı, ilçe emniyet müdürü ve ilçe müftüsüyle birlikte ilçenin tarım müdürü görevlerinden alınırken Başkan Aydın‘ın yardımcılığını yapan iki meclis üyesi de görevlerinden istifa etti.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Vali Abdullah Erin’in bugünkü (1 Aralık Salı) ziyaretinin ardından ilçe yönetiminden birçok isim görevinden alındı. Medyascope’un edindiği bilgiye göre, Kaymakam Mustafa Çiftçiler, İlçe Emniyet Müdürü Özer Bilgehan, Müftü Mahmut Yıldızbaş, Tarım Müdürü Deniz Yavuzaslan görevlerinden alındı.

Kaymakam Çiftçiler ve eylül ayında atanan İlçe Emniyet Müdürü Bilgehan’ın görevden alınma gerekçelerinin 23 Kasım’da belediye binasında yapılan silahlı saldırı ile ilgili olduğu, saldırıyı gerçekleştiren kişinin önce yakalandığı, daha sonra ise serbest bırakıldığı öne sürüldü.

Koronavirüsten ölen imamın ailesi Müftü Yıldızbaş’ı suçlamıştı

Görevden alınan Siverek Müftüsü Mahmut Yıldızbaş’ın ismi daha önce, Siverek’in bir köyünde imamlık yaparken koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden Osman Çilenti isimli imamın soruşturmasında da gündeme gelmişti.

Görevden alınan Siverek Müftüsü Mahmut Yıldızbaş

Çilenti’nin ailesi, cenazeleri yıkaması için köyden ilçe merkezine getirilen imamlardan biri olan Osman Çilenti’ye yıkama işlemi için hiçbir koruyucu elbise verilmediğini, Çilenti’nin karantinada olduğu halde işe çağrıldığını ve gidemediği için de hakkında soruşturma açıldığını söyleyerek Müftü Yıldızbaş’ı suçlamıştı. Bu iddiaların basına yansıması üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı, konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı.

İstifa eden Siverek Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın

İstifa eden belediye başkanının iki yardımcısı da görevlerini bıraktı 

Öte yandan Siverek Belediyesi’nde yaşanan silahlı saldırı olayından sonra sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa eden eski Siverek Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın’ın iki yardımcısının da istifa ettiği öğrenildi. Aynı zamanda belediye meclis üyeleri olan başkan yardımcıları Cumali Karavar ve Hasan İzol’un perşembe günü (3 Aralık) yapılacak olan belediye başkanı seçiminde aday olmak için istifa ettikleri belirtildi. Meclis üyesi Ayşe Çakmak’ın da bir milletvekili tarafından seçimlerde aday gösterildiği öğrenilirken perşembe günü yapılacak seçimlerde, aşiretler arasında büyük bir rekabet yaşanması bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.