Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump: “Sosyal medya düzenlemesi feshedilmezse 740 milyar dolarlık savunma bütçesini veto ederim”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Facebook ve Twitter gibi platformları koruyan ve “sosyal medya yasası” olarak bilinen İletişim Ahlakı Yasası’nın 230. bölümünün feshedilmemesi durumunda 740 milyar dolarlık Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası‘nı (NDAA) onaylamayacağını açıkladı. 

ABD Başkanı Donald Trump, Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası (NDAA) olarak da bilinen 2021 Mali Yılı Savunma Bütçesi’ne karşı çıkmaya devam ediyor. Trump, temmuz ayının sonunda ABD Temsilciler Meclisi’nden geçen NDAA için Twitter’dan yaptığı son paylaşımda, atıfta bulunduğu ABD İletişim Ahlakı Yasası’nın 230. bölümünün feshedilmemesi durumunda NDAA’yı kesin olarak veto edeceğini açıkladı.

“Sosyal medya yasası” olarak da bilinen İletişim Ahlakı Yasası’nın 230. bölümü, Facebook ve Twitter gibi platformları kullanıcıların paylaştığı içeriklere karşı koruyor. Trump ve Cumhuriyetçiler, teknoloji şirketlerinin bu yasayı muhafazakârlara ve Cumhuriyetçi Parti’ye karşı kullandığını öne sürüyor.

Facebook, Twitter ve Amazon gibi birçok teknoloji şirketinin bir araya gelerek oluşturduğu lobi grubu İnternet Derneği (Internet Association) ise Trump’ın son açıklamalarına tepki gösterdi. İnternet Derneği tarafından yapılan açıklamada “230. maddeyi yürürlükten kaldırmak, ulusal güvenlik için başlı başına bir tehdittir. Yasa çevrimiçi platformlara, terör içerikleri ve yalan haberler de dahil olmak üzere zararlı ve tehlikeli içerikleri kaldırma yetkisi tanıyor’’ denildi.

İlk kez 1961 yılında onaylanan NDAA, ABD Savunma Bakanlığı’nın yıllık bütçesini ve harcamalarını belirleyen federal düzenlemelerden oluşuyor. Askeri ücretlerden, satın alınacak uçak teknolojilerine ve Rusya, Çin gibi ülkelerin karşısında atılacak askeri adımlar gibi pek çok düzenleme içeriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.