Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Siirt’te 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi, can kaybı yok

Merkez üssü Siirt’in Kurtalan ilçesi olan ve sabah saat 08.45’te meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem, çevre illerden de hissedildi. AFAD’ın açıklamasına göre yerin 20 kilometre altında meydana gelen depremde, şimdiye kadar can kaybı yaşanmazken kırsalda kerpiç evlerin hasar görmesi sonucu bazı kişilerin hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

Bugün sabah saat 08.45’te meydana gelen ve merkez üssü Siirt’in Kurtalan ilçesi olan 5 büyüklüğündeki deprem, Siirt merkez, Batman, Diyarbakır, Şırnak, Bingöl ve Bitlis’te hissedildi. AFAD’ın açıklamasına göre yerin 20 kilometre altında meydana gelen deprem, korku ve paniğe yol açarken şu ana kadar bir can kaybının sözkonusu olmadığı öğrenildi. Depremden etkilenen bölgelerde, küçük çaplı hasarlar meydana geldi.

Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Siirt ve Kurtalan ilçe merkezinde önemli bir hasarın sözkonusu olmadığını ve kırsalda ekiplerin çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.