Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da bir çocuğun sekiz yaşından 13 yaşına kadar aile üyeleri ve öğretmenleri tarafından istismara uğradığı iddiası ile 15 kişi gözaltına alındı

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği Kurucusu ve Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan dün (8 Aralık), İstanbul’da bir kız çocuğunun sekiz yaşından 13 yaşına kadar babası, amcası, kuzenleri, okul müdürleri ve bazı öğretmenleri tarafından istismara uğradığını açıkladı.

Yaşanan olayın detaylarını Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Hukuk Koordinatörü Emel Aydoğan, Medyascope’tan Hazar Dost’a anlattı.

“Dosyaya gizlilik kararı getirildi, soruşturma genişletildi, mağdur ve sanık sayısı artabilir”

Mağdurun yaşadıklarını anlatmasının ardından savcılığın soruşturmayı genişlettiğini belirten Aydoğan, “Şu an net gözaltı sayısı bilinmiyor. Fakat sanık sayısı artabilir” diye konuştu. Olayın yeni öğrenildiğini belirten Aydoğan, “Savcılık mağduru korumak için dosyaya gizlilik kararı getirdi” dedi.

“Mağdur altı çocuk daha var”

Olayla ilgili savcılık, sanıklar hakkında gözaltı kararı verdi. Dün akşam saatlerinde gözaltına alınan kişi sayısı 15’ti. Emel Aydoğan, bu sayının artabileceğini, aynı okuldan altı öğrencinin daha mağdur olduğunun iddia edildiğini söyledi. Aydoğan, “Savcılık ve emniyet olayı titizlikle inceliyor. Mağdur sayısının artması, sanık sayısının da artması demektir” diye konuştu.  

Kapak fotoğrafı: Hale Güzin Kızılaslan / csgorselarsiv.org

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler