Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’li Murat Emir Medyascope’a konuştu: “Sinovac aşısı el altından nüfuzlu kişilere uygulanmaya başladı, Sağlık Bakanı da yaptığı açıklama ile bizi doğruladı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir, Sinovac aşısının el altından Türkiye’ye getirildiğini, “Çin aşısı 10 gündür Türkiye’de. Aşıyı getiren firma da her zamanki gibi yine Keymen İlaç oldu. Aşı 10 gündür el altından Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AKP) siyasilere, aile dostlarına, nüfuzlu kişilere ve tanıdıklara yapılmaya başlamış bile” sözleriyle duyurmuştu. Dün akşam (9 Aralık) Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Emir’in iddialarına “İncelemeden geçmemiş olan aşıları kimselerin yaptırmasını da istemiyoruz. Şu dönemde gönüllü olanlara yapılabiliyor. Gönüllü olanlara yapılırken birtakım esasları var. Türkiye’de bizim bakanlık olarak izin verdiğimiz herhangi bir aşı sözkonusu değil” yanıtını vermişti.

“Sağlık Bakanı iddialarımızı kabul eden bir açıklama yaptı”

Medyascope’a konuşan Murat Emir, Bakan Koca’nın iddialara yanıt verirken kullandığı sözleri hatırlatarak, “Sağlık Bakanı iddialarımızı kabul eden bir açıklama yaptı” dedi. Emir, “Sağlık Bakanı aşıya dair ‘yapmıyoruz’ ve ‘izin vermiyoruz’ dedi. Doğru, bu zaten Sağlık Bakanlığı’nın resmi olarak uyguladığı bir şey değil. Bu zaten izinle yapılacak bir şey değil ve izin alınması mümkün değil. Burada yapılan şey el altından izinsiz aşı alınması” diyerek Koca’ya tepki gösterdi.

“Sağlık Bakanlığı toplumdaki kaygıları artırıyor”

Emir sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Sağlık Bakanlığı’na her gün aşı süreciyle ilgili soru soruyoruz. Bakanlık şeffaf bir şekilde süreci yürütmesi gerekirken özellikle hiçbir şey söylemeyerek hem bilgi kirliliği yaratıyor hem aşı karşıtlığını teşvik ediyor hem de toplumdaki kaygıları artırıyor. Dünya aşı olmaya başladı, bunlar da el altından eşi dostu aşılmaya başladı.”

Murat Emir ile söyleşimizin tamamını dinleyebilirsiniz: 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler