Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski Lübnan Başbakanı Hassan Diab ve üç eski bakan, Beyrut Limanı’nda meydana gelen patlamada ihmalleri olduğu gerekçesiyle suçlanıyor

Ağustos ayında Lübnan’ın başkenti Beyrut’un liman bölgesinde meydana gelen patlamanın ardından istifa eden eski Lübnan Başbakanı Hassan Diab ve üç eski bakan, görevlerini ihmal etmek ve yüzlerce kişinin ölümüne sebep olmakla suçlanıyor.

Patlamanın ardından istifa eden eski Lübnan Başbakanı Hassan Diab

Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki liman bölgesinde 4 Ağustos’ta meydana gelen ve 200 kişinin hayatını kaybettiği, altı binden fazla kişinin de yaralandığı patlama ile ilgili El Cezire’ye konuşan Beyrut Savcısı Fadi Sawwan, eski  Başbakan Hassan Diab, eski Maliye Bakanı Hassan Halil ve eski Kamu İşleri bakanları Gazi Zeiter ve Yusuf Fenianos’un devam eden soruşturmada görevlerini ihmal etmek ve yüzlerce kişinin ölümüne yol açmakla suçlandıklarını duyurdu.

Diab daha önce de patlamaya ilişkin tanık olarak ifade vermişti. Diab’ın ofisinden yapılan açıklamada, savcı Sawwan’ın yasaları ihlal ettiği öne sürülerek “Diab bu süreçte oldukça açık davrandı ve patlama konusunu şeffaf bir şekilde ele aldı” denildi.

Savcı Sawwan, Diab’ın ve üç eski bakanın önümüzdeki hafta ifadelerinin alınacağını belirtirken Diab’ın ifade vermeye gidip gitmeyeceği henüz netlik kazanmadı.

Diab ve kabinesi, Beyrut’taki patlamadan sonra istifa etmişti. El Cezire’ye göre Diab, limandaki gemilerde patlayıcı malzeme olduğunu 3 Haziran’da, yani patlamadan iki ay önce öğrendi ancak Lübnan Devlet Güvenlik Teşkilatı‘nın raporu kendisine sunuluncaya kadar konu hakkında harekete geçmedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.