Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Malatya İnönü Üniversitesi’nde de sınavlar yüz yüze yapıldı: “Öğrencilerin ateşi ölçülmedi, 30 kişilik gruplar bir buçuk saat aynı sınıfta sınav oldu”

Koronavirüs salgınının sert geçtiği bugünlerde üniversitelerde sınavların çoğu çevrimiçi yapılırken Ankara’da bulunan Atılım Üniversitesi ve Malatya’daki İnönü Üniversitesi’nde sınavlar yüz yüze yapıldı. İnönü Üniversitesi öğrencilerinin çoğu, il dışından gelerek bugün (14 Aralık) sınavlarına girdi. 

Öğrenciler, sınavda alınan tedbirleri ve ihmalleri Medyascope’tan Hazar Dost’a anlattı. 

“HES kodları sınıf temsilcilerine gönderildi, ateş ölçümü yapılmadı”

30 kişilik gruplar halinde sınıflara alındıklarını belirten öğrenciler, “Bir buçuk saat boyunca bu kadar öğrencinin kapalı bir alanda durması ne kadar doğru? Tedbirler yeterli değildi” dedi. Okul içinde bekleyebilecekleri tek alanın kantin olduğunu söyleyen öğrenciler, “Orası da daracık, tüm öğrencilerin orada duramaz. Bu nedenle çoğumuz soğukta bekledik” diye konuştu.

Öğrenciler, HES kodlarını sınıf temsilcilerine WhatsApp üzerinden attıklarını belirtirken, “Okulun girişinde kimsenin ateşine bakılmadı” dedi. 

Okul yönetimi, okula gelen öğrencilerin cep telefonlarını sınavdan önce topladı.

Bazı öğrencilerin aileleriyle beraber günübirliğine sınava geldiği ve sınavdan sonra yaşadığı şehre geri döndüğü öğrenildi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler