Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Atılım Üniversitesi, salgına rağmen ara sınavları yüz yüze yaptı: “Ateşi olan öğrenciler sınava alındı, HES kodları kontrol edilmedi, duruma tepki gösteren öğrencilere ceza verildi”

Koronavirüs salgınından dolayı Türkiye’de çoğu üniversite, sınavlarını çevrimiçi şekilde yaparken Ankara’da bulunan Atılım Üniversitesi ve Malatya’daki İnönü Üniversitesi, sınavlarını yüz yüze yapmayı tercih etti. İki üniversitenin öğrencileri de bu duruma tepki gösterirken Atılım Üniversitesi’nde rektörlük, 28 öğrenciye karara tepki gösterdikleri için uzaklaştırma cezası verdi. Medyascope’a ulaşan Atılım Üniversitesi öğrencileri, yaşadıkları mağduriyete çözüm bulunmasını beklediklerini söyledi ve “Sesimizi duyun!” dedi. 

Koronavirüs salgınından dolayı üniversitelerde eğitim çevrimiçi devam ederken üniversitelerin ara sınav dönemleri de yavaş yavaş sona eriyor. 8 bin 700 öğrencisi bulunan Atılım Üniversitesi, koronavirüsün etkisini artırdığı bugünlerde ara sınavlarını yüz yüze sınav formatında yapıyor. 

Medyascope’a konuşan Atılım Üniversitesi öğrencileri, üniversite yönetimine ülkede alınan tedbirlere uyulması için talepte bulunduklarını belirtirken “Biz tepkimizi belli ettik ama bir sonuç alamadık. Okul rektörlüğü ile yaptığımız görüşmeler ve tüm çabalarımız olumsuz sonuçlandı. Türkiye’de bu kadar önlem alınırken, askerlerin bile sevk tarihlerinin ertelendiği bir dönemde üniversitede yüz yüze sınav yapılıyor” dedi. 

Ara sınavlara girmeyen öğrenciler için mazeret sınavları düzenlendiğini fakat mazeret sınavlarının normal sınavlardan çok daha zor olduğunu vurgulayan öğrenciler “Çoğu arkadaşımız ateş ve öksürük belirtisi varken sınavlara geldi” diye konuştu.

Öğrencilere kapıda HES kodu sorulduğunu fakat bazen yoğunluktan dolayı bu sorgulamanın tam olarak yapılamadığını belirten bir öğrenci, “Sınavlar tedbir alınmadan yapıldı” eleştirisinde bulundu. Okul yönetiminin sınavlar başlamadan önce tedbirler aldığına dair öğrencileri bilgilendirdiğini belirten öğrenci, “Sınavlarda hiçbir tedbir göremedik. Sınıflar temizlenmedi. Güvenlikçiler, ateşi yüksek çıkan öğrencileri ‘Arabada olduğun için böyle olmuştur’ diyerek geçiştirdi” dedi.

Ara sınavlara giren öğrenciler, sınavların yapıldığı dersliklerin havalanması içim camların açık bırakıldığını ve üşümemek için montla sınava girmek zorunda kaldıklarını da söyledi.

Atılım Üniversitesi öğrencileri ayrıca, sınavların yüz yüze yapılmasına karşı tepkilerini dile getiren 28 öğrenciye okul yönetimi tarafından uzaklaştırma cezasını verildiğini öne sürdü. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler