Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope özel haber – Atılım Üniversitesi öğrencileri yüz yüze sınavda koronavirüse yakalandıklarını söylüyor: “Sınav sonrası babama virüs bulaştırdım ve onu kaybettim”

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle eğitime çevrimiçi devam eden üniversitelerden bazıları sınavlarını yüz yüze yapma kararı aldı. Ankara’daki Atılım Üniversitesi de bu okullardan biriydi. Medyascope’tan Hazar Dost’un ulaştığı bazı öğrenciler, yüz yüze yapılan sınavlardan sonra koronavirüse yakalandıklarını iddia etti. Bir öğrenci, sınav sonrası virüs bulaştırdığı babasının hayatını kaybettiğini söyledi.

“9 Kasım’da sınavlara gitmeye başladım, 12 Kasım’da ailemin testi pozitif çıktı, doktor bana ‘Taşıyıcı olabilirsin’ dedi”

Atılım Üniversitesi’nde yapılan yüz yüze sınavlara kendi arabasıyla gittiğini belirten öğrenci, “Ailem üç aydır evden dışarı çıkmıyor. Ben tüm sınavlara özel arabamla gittim” dedi. Öğrenci, “9 Kasım’da sınavlara gitmeye başladım, 12 Kasım’da babamın ve annemin testleri pozitif çıktı. 14 Kasım’da babamı şeker hastası olduğu için yoğun bakıma yatırdılar” derken doktorun kendisine, “Senden bulaşmış olma ihtimali çok yüksek, taşıyıcı olabilirsin” dediğini aktardı.

Medyascope’a konuşan öğrenci, babasının 3 Aralık’ta vefat ettiğini belirterek “Bu süreçte okula gidip geldiğim için vicdan azabı duyuyorum” dedi.  Öğrenci, okul yönetimini aradığında ise telefonun yüzüne kapatıldığını söyledi.

“22 Kasım’da sınava girdim, 3-4 gün sonra belirtiler başladı, testim pozitif çıktı”

22 Kasım’da kimya dersi sınavına girmek için okula gittiğini anlatan başka bir öğrenci ise “Okula özel arabamla gittim, sınav öncesi tuvalete gittim. Sınavdan üç-dört gün sonra belirtiler başladı ve test yaptırdım. Aynı gün pozitif olduğumu öğrendim” dedi. Okul yönetiminin kendisini aradığını da belirten öğrenci, “Kendileri hiçbir sorumluluk almadı, sadece ‘geçmiş olsun’ dediler” diye konuştu.  

Test sonucu pozitif çıkan öğrenci, kendini karantinaya aldığını ve evdekilerle temas kurmamaya çalıştığını söylerken “Karantinamın bitmesine bir-iki gün kala ailemin de test sonucu pozitif çıktı” dedi.

Ne olmuştu?

Koronavirüs salgını nedeniyle üniversitelerin çoğu çevrimiçi sınav yaparken Atılım Üniversitesi yüz yüze sınav kararı almış, binlerce öğrenci sınavlar için okula çağrılmıştı. Medyascope’a konuşan üniversiteliler, ateşi olan öğrencilerin sınava alındığını ve HES kodlarının kontrol edilmediğini söylemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler