Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’nin Ankara’ya S-400 alımı için uygulayacağı yaptırımların anlamı, önemi, etkisi ve sonuçları üzerine Arda Mevlütoğlu ile söyleşi

Havacılık, uzay ve savunma sistemleri uzmanı Arda Mevlütoğlu, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından dün (14 Aralık) açıklanan, Türkiye’ye Rusya’dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemi yüzünden CAATSA (ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası) kapsamında uygulanacak yaptırımların etkisi ve olası sonuçlarını değerlendirdi. CAATSA nedir? Uygulanan yaptırımlar ağır mı hafif mi? Yaptırımların Savunma Sanayii Başkanlığı’nı hedef alıyor olmasının anlamı ve olası sonuçları nelerdir? Yaptırımlar geri alınabilir ya da genişleyebilir mi?

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.